مدیر حوزههای علمیه گفت: سیاست مدیریت حوزههای علمیه این است که اختیارات حوزههای شهرستانها و استانها بیشتر شود تا این حوزهها بتوانند به خودشان تکیه کنند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: اصالت اندیشه حوزوی و هویتهای سنتی حوزه همراه با آموزش روشهای جدید یادگیری و آموزشی، نهادینهسازی پیام دین در کشورها، تنوع رشتهها و پرهیز از افراطها و تفریطهای طاغوتی از اهداف جامعه المصطفی است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه در منطق اسلام، شهری نمونه و الهی است که شاخصهایی داشته باشد گفت: نخستین شاخص شهر اسلامی و الهی این است که آن شهر مرکز عبادت و توجه به خدا باشد.
مدير حوزههاي علميه گفت: در اسناد بلند و راهبردي كه در سال 96 طراحي شد و برنامه پنج ساله كه تا دو ماه ديگر براي حوزههاي علميه تدوين ميشود برش قرآني پیش بینی شده است.
مدیر حوزههای علمیه گفت: سرویسهای امنیتی و دستگاههای پنهان دنیا راجع به حوزههای علمیه کار میکنند، که بخشی از آن سر انگیزه علمی و جستجوگری و کاوش دانشی است و بخش زیادی از آن نیز برای اهداف تخریبی، بازدارندگی، توقف و ضربه زدن به حوزه دنبال میشود.
مدیر حوزههای علمیه گفت: آحاد مردم وظیفه شرعی، ملی و انقلابی دارند که از محیط زیست حفاظت کنند و صیانت از محیط زیست و منابع آبی یک اولویت مهم است چرا که اگر به این مسائل مهم به درستی توجه نشود کشور و انقلاب در معرض آسیب خواهد بود.
امام جمعه قم گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب دین فرصت و ظرفیت بسیار عظیمی است اما با توجه به ظرفیتی که استان قم دارد، همچنان نیز امکان پیشرفت کمی و کیفی در برگزاری این نمایشگاه وجود دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر تربیت نظریه پردازان قوی با داشتن نگاه ویژه به مباحث تربیتی در دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد و آن را در شرایط کنونی امری لازم و ضروری دانست.
مدیر حوزههای علمیه گفت: فلسفه حوزه این است که مشکل و گرهی از نظام اسلامی، جامعه و مردم باز کند و اگر این امر به خوبی انجام نشود حوزه نتوانسته به خوبی رسالت خویش را انجام دهد؛ بنابر این حوزه باید در کنار اینکه مطالبه گر هست، پاسخگو باشد.
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: حوزه و روحانیت اتصال بسیار قوی با بدنه مردم و طبقات محروم جامعه برقرار کرده است ولی همچنان خطر فاصله گرفتن انقلاب از مردم احساس میشود.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه مدیریت حوزه به تمام معنا معتقد است مجمع نمایندگان یک قطب و پایگاه مهم حوزوی است، گفت: مجمع حلقه اتصال گروههای مختلف حوزه و بدنه حوزه با نهادهای عالی حوزه مانند جامعه مدرسین و به ویژه مراجع تقلید است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه گفت: در تاریخ حوزه، علمای زمان شناس بودند و براساس زمان شناسی حرکت میکردند، کارهای بزرگی انجام میدادند. این یکی از عوامل موفقیت بزرگان بوده است؛ بنابراین باید در تحلیل حوزههای علمیه، نقاط قوت و ضعف را بشناسیم.
آیتالله اعرافی با اشاره به اینکه پایاننامه نماد علمیت و ابعاد پژوهشی مراکز تخصصی و کل حوزه است گفت: اساتید حوزه باید پایاننامه را خیلی جدی بگیرند؛ رعایت استانداردها در پایاننامه بسیار مهم است، اما مهمتر از آن عمق و محتوای پایاننامه است.